16 oktober 2017

Esther van Fenema (psychiater): de moord op Anne Faber is niet de schuld van de psychiatrie II

Heel Nederland minus rechters en psychiaters vinden Michael Panhuis een psychopaat die niet vrij had mogen rond lopen en zo de kans kreeg Anne Faber voor zijn genoegen te vermoorden. Esther van Fenema is een aanhanger van de wij-zijn-ons-brein theorie volgens welke theorie misdadigers niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun misdaden. Ze hebben een misdadig brein, maar daar kunnen ze niets aan doen. Des te meer reden om, volgens deze theorie, dergelijke misdadigers (psychopaten zoals Michael Panhuis, of schizofrenen zoals Bart van Urk) definitief buiten de maatschappij te plaatsen: zij kunnen hun misdadig gedrag immers niet veranderen (wegens hun brein) en behandeling heeft geen zin. Schreef Esther van Fenema derhalve als psychiater een vlammend protest tegen de vrijheid die P. kreeg bij zijn ‘behandeling? Heeft zij daarnaast een pleidooi geschreven om de maatschappij te beschermen tegen mensen met zieke breinen? Ik kon het niet vinden. Ik keek op haar Twitter account en zag haar sketches voor twee dames (zie foto) uitvoeren over Jodenhaat! Leuk hoor, maar waarom doe je dat als je vak in de brand staat? Kan ze niet helpen blussen? Maar ho! Daar kwam opeens een verwijzing naar een interview met weer een andere psychiater, namelijk de wel zeer opgewonden Bram Bakker. Maar hij was niet opgewonden over de fouten van de psychiatrie. Nee, hij was opgewonden dat mensen zich boos maakten om de psychiatrie, terwijl het allemaal de schuld was van de juristen. “Het rechtssysteem deugt niet.” Van Fenema gaf deze opgewonden vorm van zelfbeklag zonder commentaar aan ons door. Zij zal het er dus wel mee eens zijn. Wat zit er eigenlijk in de breinen van de Nederlandse psychiaters?

5 opmerkingen:

 1. Rustig Harry, working on it. Voor nu kan je WNL opiniemakers terugluisteren waarin ik de enorme feilbaarheid vd psychiatrie belicht...
  Met vriendelijke groet, Esther-wij-zijn-ons-brein-van-Fenema

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I an looking forward to it. Het zou mooi zijn om de eerste psychiater te zijn die excuses maakt voor de misdadige/zieke breinen die de Nederlandse psychiatrie op Nederlandse burgers heeft los gelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://cult.tpo.nl/column/crimineel-gedrag-voorspellen-met-een-hersenscan-is-onzin/
  al in 2015...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eens. Hij is bezeten door de duivel (zie het sardonische lachje op diverse foto's van Michael P.), hij is een moordende psychopaat, en wordt nooit beter. Als hij over 30 jaar de poort uitloopt is de eerste beste vrouw de klos. Mijn oplossing: doodstraf door ophanging. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn daden, misdadig brein of niet.

  BeantwoordenVerwijderen