17 november 2015

Jozias van Aartsen (VVD): “Emiel Roemer en Geert Wilders weg en no more Paris”

Wij maakten ons weer eens kwaad om burgemeester Jozias van Aartsen en wij waren natuurlijk niet de enigen. Hij had beweerd dat we ons moesten afzetten tegen Geert Wilders en tegen salafisten. Daarmee bedoelde Van Aartsen niet dat hij Geert Wilders gelijk stelde aan terroristen, aldus Het Stadhuis. Zeker niet, lees maar, hij bedoelde alleen maar te zeggen dat we het midden moeten zoeken en Wilders zit nu eenmaal niet in het midden. Vandaar! O, maar wacht even. Zit Van Aartsen zelf wel in het midden? Kennelijk wel en is de VVD een middenpartij geworden. Voor mijn part, al geloof ik er niets van. En dan nog iets: waarom noemt hij dan Emiel Roemer niet? Die zit ook niet in het ‘radicale midden’, maar radicaal links van het midden. Hij had dus eigenlijk moeten of wellicht wel willen zeggen: “Ons afzetten tegen salafisten, ons afzetten tegen Wilders, ons afzetten tegen Roemer, en het midden zoeken.” Dan hebben we nooit meer last van extremistische terreur. Hmm. Kan deze man niet met pensioen gestuurd worden om eens rustig de dichtbundels van Yeats te lezen? Dan kan zijn woordvoerder misschien de regels juist (the centre cannot hold) en zonder spelfouten (all conviction) citeren. Van Aartsen zelf kan misschien gaan nadenken over het verschil tussen cannot hold en doesn’t hold. 

2 opmerkingen:

  1. Van Aartsen heeft helemaal niets van Yeats The Second Coming begrepen. Meer hierover op http://wendingen.info/wat-is-the-second-coming-bij-van-aartsen/ .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker. Ik verdacht Van Aartsen toch al niet van belezenheid, maar hij is wat dit aspect betreft wel mijlenver verheven boven de huidige fractievoorzitter van de VVD.

    BeantwoordenVerwijderen