27 oktober 2012

Frans Timmermans (PvdA): beloond voor slecht werk

Hij verdedigt tot op de dag van vandaag de EU grondwet die massaal door de kiezers op 1 juni 2005 per referendum werd afgewezen. Hij had aan die grondwet meegeschreven. In die grondwet zat de kern van de huidige problemen in de EU al ingebakken: een begrotingsnorm voor de eurolanden zonder een overtuigend sanctiemechanisme, zodat landen als Griekenland er vrijelijk een bende van konden maken. Dankzij die mislukte norm, die natuurlijk werd gehandhaafd, betaalt Nederland nu miljarden om de euro te redden. Timmermans denkt nog steeds dat die afgewezen grondwet goed was voor de Nederlanders. Vervolgens liet hij begin van dit jaar een e-mail ‘uitlekken’ waarin hij zei het “hopeloos” te vinden dat de toenmalig partijleider Job Cohen de PvdA als “SP-light” positioneerde. Het bleek de dolkstoot te zijn voor Cohen als leider, maar niet voor Timmermans. Hij mag nu, naar het schijnt, zelfs minister van buitenlandse zaken worden. Sommige mensen maken promotie ondanks of misschien zelfs dankzij wanprestaties.

1 opmerking:

  1. Misschien is de functie van BuZa juist speciaal voor hem verzonnen om hem te verbannen en om hem met de neus op de harde feiten te drukken.

    De Minister van Financiën (PvdA) zal de rommel in Europa moeten oplossen en Timmermans zal de rest van de wereld moeten doorreizen om zijn visie uit te dragen. Patagonië of Pitcairn Island.

    BeantwoordenVerwijderen